'ALBEDO'

 

Een herziene versie van de voormalige

'Deltoilicositetrahedron' (#2)

 

Het contragewicht voor de buidel van een Tibetaanse monnik. Een brok Ebbenhout - een houtsoort die bekend staat om zijn hardheid, gewicht en diep zwarte kleur - werd door jarenlange aanraking gevormd en gepolijst tot een perfecte bol.

 

1/6 in privécollectie

Rosalind Franklin

 

Een nieuw laboratorium, gebouwd op de locatie van de 'Dutch state mines', beter bekend als de gistfabriek Delft, is vernoemd naar Rosalind Franklin. Een minder bekende Chemica die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontdekking van DNA.

 

In opdracht en collectie van DSM Delft. 2017.

'Descendant'

 

Een van de oudste bomen van Nederland staat in de Hotus Botanicus in Leiden. Geen prestigieuse boom, maar een paar twijgjes in een plantenbak. 'Descendant' speelt met het idee dat een nieuwe boom groeit uit zijn voorganger. Een zaadje is geplant in de kieren van deze massief eikenhouten bol.

 

Beelden in Leiden, 2015

Een Blok geëxpandeerd polystyreenschuim, 'piepschuim'. Alles wat we kunnen zien of lezen, is een tekst over de Gulden Snede en de Fibonacci Reeks. Met deze tekst kan de beschouwer zich een beeld vormen wat dit blok zou kunnen zijn. Met gebruik van de alom bekende en geprezen uitspraak van Michelangelo: “Het beeld zit al in het blok, ik hoef het er alleen nog maar uit te halen.”

Als dit werk is gepresenteerd op een plek waar ook de bovenkant gezien kan worden ontvouwt zich een kleine wenteltrap. Een vorm die de gulden snede, de 'spiraal' van Fibonacci is in zijn perspectief.

 

 

 

Jubileumboek HBKK, 2014

Sgraffito is een techniek die bekend staat voor de art-nouveau. In de renaissance werd het gebruik als gevel decoratie en zelfs in de Middeleeuwen was het een al een bekende techniek die werd gebruikt voor het maken van technische of architectonische tekeningen. Hoewel tweedimensionaal, probeer ik deze techniek zo te gebruiken dat de beschouwer zich een driedimensionaal beeld kan vormen.

 

 

 

2014-heden

'Deltoilicositetrahedron'

 

Het contragewicht voor de buidel van een Tibetaanse monnik. Een brok Ebbenhout - een houtsoort die bekend staat om zijn hardheid, gewicht en diep zwarte kleur - werd door jarenlange aanraking gevormd en gepolijst tot een perfecte bol.

 

 

 

Grote Haagse Kunstkalender 2014, 2 febr.

Villa Maarheeze is gesitueerd in Wassenaar. Deze villa is tussen 1960 en 1990 gebruikt door de Nederlandse inlichtingendienst.

De vorm van het ovale zolderraam is gebruikt en nagebouwd met eikenhout. De leistenen dakpannen van de villa komen ook terug in het werk. Door het gebruik van nylon bussen, is het mogelijk de twee eiken delen afzondelijk van elkaar te draaien.

 

 

 

Villa Maarheeze, Wassenaar, 2014

Beeld naar de terracotta soldaten uit China. Keramiek

 

 

 

2014

Een gips mal van een hurkende figuur.Gebaseerd op de Terracotta soldaten uit China. Net zoals deze solaten voor eeuwen verborgen waren, is deze figuur dat ook. Zelfs als je de mal zou openen zie je niets behalve een negatieve afdruk.

 

 

Kunsthuis 18, Naaldwijk, 2013

'Bitumen'

Asfalt is een mix van verschillende elementen. Één van de belangrijkste is Bitumen. Dit materiaal, met dezelfde viscociteit als teer, is in 1816 gebruikt om een van de eerste foto's te maken.

 

 

Nest, Den haag, 2012

De Jaarringen van een berkenboom zijn getransformeerd in planeetbanen van ons zonnestelsel. De banen van alle planeten, exclusief Pluto, draaien op de werkelijke snelheid door een klokmechanisme speciaal gemaakt voor dit werk.

Zelfs de snelst draaiende planeetbaan, een rotatie in 29 dagen, is niet door het menselijk oog te zien.

 

 

 

2013-2014

De Museumkever, Latijnse naam 'Anthrenus Museorum' , is voor het eerst wetenschappelijk beschreven in 1761 door Linnaeus. Het kevertje leeft op de collecties van musea, dit maakt hem niet geliefd, sterker nog, hij wordt ontkend in zijn bestaan.

 

 

Nest, Den haag, 2012

Elastieken, gepresenteerd bij ArtOlive

 

 

2011

 

Privé collectie, Den haag

Kaartenhuis, gepresenteerd bij Galery Ron Mandos

 

 

2011

 

Privé collectie, Amsterdam.